Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Ansvarig Digitala Medier till Sveriges Byggindustrier

Brinner du för samhällsfrågor och digitala medier samt är en nyfiken och driven person som vågar testa nytt? Då kanske du kan vara vår nya kollega?

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisationen för bygg- och anläggningsföretag verksamma på den svenska byggmarknaden vars huvuduppgift är att förbättra näringsvillkoren såväl för hela branschen som för de enskilda företagen. Vi har under de senaste tio åren jobbat för att skapa ordning och reda i byggbranschen. Vi vill helt enkelt att det ska vara lätt att göra rätt, att svarta jobb blir vita, att våra arbetsplatser blir säkrare och att det ska löna sig att va en schysst arbetsgivare. Ju fler som blir medlemmar, desto fler byggföretag kan vi påverka.

Brinner du för samhällsfrågor och digitala medier, är snabbfotad och tycker om att arbeta både strategiskt och operativt? Då kanske du är den som kan hjälpa oss att få ut våra budskap?

Din roll
Som Ansvarig för digitala medier driver du arbetet med att utveckla och fylla våra sociala kanaler samt externa webbplatser och intranät med relevant innehåll. Allt i syfte att nå ut och nå fram till våra målgrupper. Kommunikationsenheten tillämpar ett redaktionellt flerkanaligt arbetssätt, för effektiv produktion och publicering i många olika kanaler. Det gör att du jobbar nära övriga kollegor på enheten och deltar i det dagliga redaktionella arbetet. Vi är på jakt efter nya grepp och är öppna för förslag så du kan komma in och verkligen göra skillnad då det finns stora möjligheter att få testa nya sätt att kommunicera och utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utveckla och underhålla våra olika externa webbplatser samt intranät
  • Har övergripande ansvar för att skapa engagemang i våra sociala kanaler.
  • Är del av vårt nyhetsteam som planerar kommunikationen och skapar redaktionellt innehåll.
  • Skapar rätt innehåll i form av rörlig bild, infografik och bilder för olika kanaler.
  • Hanterar köp, produktion och övervakning av annonser och kampanjer i sociala medier. Du optimerar vår annonsering för att maximera trafiken till sajten.
  • Följa upp och analysera besökare, engagemang och trafik både på webb och i sociala medier.
  • Ansvarar för innehåll och utskick av våra nyhetsbrev.


Om dig

Du är en nyfiken och driven person som vågar testa nytt och kommer gärna med idéer som förbättrar. Du kombinerar tekniskt kunnande med kreativitet. Du kan formge samt skapa innehåll för sociala kanaler som infografik, bilder och enklare film. Du tänker hela tiden på hur du på bästa sätt kan skapa ett ökat engagemang för att få fler följare att dela och klicka!
För att lyckas i rollen bör du gilla arbetsmarknadsfrågor och företagarnära ämnen. Du inser vikten av att mäta och analyserar data och använder det i dagliga arbete.  Du är ansvarstagande och har ett strukturerat förhållningssätt och har inga problem att ställa om och vara flexibel när det krävs för att leverera.
 

Din bakgrund

  • Flerårig erfarenhet av sociala medier och webbanpassad innehållsproduktion.
  • Utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller journalistik eller motsvarande kunskaper.
  • Van beställare mot webbyråer och externa leverantörer.
  • Erfarenhet av Empori, Wordpress eller liknande CMS-verktyg samt SharePoint.
  • Kunskap om SEO, Google Analytics och andra analysverktyg för sociala medier.
  • Förståelse för hur man skapar engagemang i sociala medier, framför allt Facebook och Twitter.
  • Kunskap om bild- och videohantering.
  • Erfarenhet från e-postmarknadsföring och nyhetsbrevsverktyg.


Mer om Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier finns över hela landet och är organiserat i 6 geografiska regioner. På 25 lokalkontor och det nationella kansliet i Stockholm finns ca 130 engagerade medarbetare som varje dag verkar för en byggbransch i världsklass. Vi arbetar för ett modernt medarbetaravtal, en sund byggbransch och säkra arbetsplatser samt dagligen utifrån våra värdeord Öppenhet, Respekt och Ansvar. Huvudkontoret sitter i Näringslivets hus på Östermalm i Stockholm. Läs mer om oss på www.sverigesbyggindustrier.se

Intresserad?

Vi samarbetar med KIMM i denna rekrytering, för ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Anna Bjerkelius på 08-555290 00 eller ab@kimm.se. Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt då vi går igenom ansökningarna löpande – sista ansökningsdag är den 31 maj. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.